Fotograf Jørn Beheim

 

Hvilken verdi har et fotografi?

I det et foto blir tatt lagres øyeblikket for ettertiden. De fleste setter pris på et fint bilde umiddelbart, men bildets reelle verdi har en egen evne til å vise seg tydelig etter hvert som tiden går.

Jeg ble ganske voksen før jeg opplevde dette selv. En ettermiddag jeg ryddet hjemme fant jeg to over 20 år gamle album fra den første tiden etter barneårene. Albumene inneholdt bilder fra ferieturer, venner og mye jeg nesten helt hadde glemt. Bildene var fra en periode på flere år. I det jeg bladde videre og gjenopplevde minner med gamle venner tok jeg meg i å tenke at jeg skulle tatt flere bilder, at bildene betydde noe for meg. Albumene sendte meg tilbake i tid og jeg husket plutselig andre fine opplevelser fra samme tidsrom. 

Jeg innså at det var store gap på flere år jeg knapt hadde bilder fra, og tenkte på hvor mye jeg kanskje har glemt. Og med denne erfaringen kom forståelsen av hva bilder faktisk betyr, og at de bare blir mer verdifulle ettersom tiden går. 

De bildene som ikke ble tatt er det for sent å gjøre noe med. Men jeg har bestemt meg for å bli mer bevisst på å dokumentere øyeblikkene på veien. 

Kanskje min erfaring kan minne deg på verdien av et foto. Du er i såfall velkommen hit i fotostudioet! Skaff deg noen minner fra øyeblikket akkurat nå: Av deg, barn, familie, spesielle tema/kostyme etc.  Det kan være at bildene vil bety noe for deg i ettertiden.

Uforpliktende kontaktskjema finner du her

 

Fotoforstørrelser i dag? 

Ja, det er faktisk mulig. Studioet har en profesjonell imageprograf med mulighet for fotoforstørrelser i den virkelig store klassen. 

Kunstgallerier bruker veldig ofte akkurat denne maskinen til produksjon av høyoppløste bilder og reproduksjon av kunst i storformat til sine utstillinger på grunn av den høye bildekvaliteten og "archival" egenskaper. Imageprografen benytter 12 forskjellige farger med pigmentert blekk for kvalitet og ekstrem varighet uten falming. Kvaliteten på forstørrelsene er i absolutt toppklasse. 

I studioet tas alle bilder i 16-bit raw-format og fotoene blir printet i 16-bit uten komprimering eller nedgradering til jpeg-format (8-bits). Dette gjelder uavhengig om det gjøres retusjering på bildene.

Studioet lagerfører også mye fotopapir med forskjellig glans og tykkelser: Luster, semi-gloss, gloss, high-gloss og til de mer kostbare og spesielle "Fine Art"-papirer i bomull for de rette bildene i farger eller sort/hvitt. Ønsker du forstørrelser på lerret så gjør imageprografen dette også!

 

Fotostudio

Fotostudioet har bakgrunner som er nedtrekkbare til vegg/gulv i forskjellige farger. Det er godt utstyrt med studiolamper og blitser med forskjellige styrker og har mange forskjellige muligheter for valg av softbokser og andre løsninger for endring av lyskvalitet til det bildet man er ute etter. Studioet har blant annet en 2 meters octabox for soft lys velegnet til portrett og produktfoto. Større grupper får også jevnt lys med en stor lyskilde som denne.

Studioet har en del lys, lamper og utstyr som er mulig å frakte for foto-shoots utendørs eller andre plasseringer enn her i studioet. Er du fotograf selv og trenger å leie fotostudio så lar dette seg gjøre. Studioet er bygget rundt Elinchrom sine systemer, alt er trådløst og kamera-uavhengig. Setter man på den trådløse utløseren er alt av lys styrbart fra ditt eget kamera. 

Studioet ligger rett utenfor Drammen med kort vei til motorvei. Parkering rett utenfor.

 

Har du spørsmål?

Send en melding eller ring meg! Her er det ingen forpliktelse til å bestille eller kjøpe noe, ta kontakt for mer informasjon eller om du ønsker å ta en samtale om foto du kunne tenke deg. Jeg svarer som regel raskt på epost og telefon.

Jeg gjør oppdrag på hele østlandet. Studioet ligger rett utenfor Drammen med enkel tilkomst fra motorvei i alle retninger (Oslo -Tønsberg - Kongsberg).

Kontaktinformasjon finner du her