Fotostudio i Drammen - FOTOGRAF Jørn Beheim tar bildene
Portrettfotograf i Drammen
Fotograf konfirmasjon studio og utendørs
Bryllupsfotograf i studio, Studio Drammen
Studiobilder av barn med ansiktmaling
Familiebilder med hund, studio i Drammen
Studiofotografering familiebilder, familie fra Asker
Bryllupsbilder i fotostudio - fotograf Jørn Beheim
Søskenbilder i studio, studiofotograf

Fotograf Jørn Beheim er en profesjonell fotograf med base i Drammen. 

Her finner du informasjon om de forskjellige typene studiofotografering.

Barn & familie fotografering.

Familiebilder gjør seg flott  på veggen i hjemmet. Her får dere tatt bildene av barn, med og uten foreldre. Det er mulig å velge forskjellige farger på bakgrunn. Det oppfordres til at dere har med egne rekvisitter dere ønsker i bildene.

Familiefotografering er fint hvis dere har søsken dere vil ha fotografert sammen. Ofte får barn og søsken litt ekstra tid av fotograferingen selv om det også tas bilder av hele familien samlet. Hvor dere ønsker mest fokus under fotografering bestemmer dere selv. Fotograferingen er ment for en vanlig familie med foreldre og barn. Har dere dyr i familien dere ønsker å ha med så går det fint, men regn med at det går med ekstra tid til dette. Ellers får dere så mye tid dere ønsker til fotograferingen.

Av klær bør dere ha litt matchende farger. Styr unna for mye mønster, ensfargede klær er langt mer tidløst. Ta gjerne en runde med strykejernet dagen før dere kommer, det ser rett og slett bedre ut hvis ting er på stell. Dere må gjerne komme i laidback stil som olabukse og t-skjorte, men det kan også være langt mer stil hvis dere alle har fine skjorter f.eks.

Nyfødt fotografering i studio.

Det er mulig å ta nyfødtbilder frem til 3 uker etter fødsel. Jo tidligere du kommer jo enklere vil det være å få barnet til å sove under fotograferingen. Er barnet i søvn vil det være lettere å få de flotte avslappede utrykkene som ser godt ut på nyfødtbilder. Nyfødt-fotografering er ikke den meste krevende formen for fotografering, men det er en av de de som tar mest tid. Dette på grunn av at barnet må få tid til å falle i ro etter bytte av posering eller rekvisitter.

Under fotograferingen får dere så mye tid dere ønsker. Det viktigste er å få tatt de virkelige gode bildene dere vil ha på veggen i hjemmet. Vanlig tidsbruk er 2-3 timer men det hender det også kan ta lenger tid. Dere må regne med mating og tid til å få barnet i søvn underveis.

Jeg har en del rekvisitter som kasser, kurver og slikt her i studioet. Men du oppfordres til å også ta med egne ting du kunne tenke deg å ha med i bildene. Ofte kombineres det rekvisitter fra studioet med det kunder har med seg til fotografering. Det kan også være smart med noen strikkede eller andre fine plagg til barnet. Flere skift går fint! Ta gjerne med noe som kan dekke over bleie på bildene.

Hvis barnet ikke har dagen på oppsatt fotografering og bildene bærer preg av dette så setter vi opp en ny dato kostnadsfritt for deg som kunde. På denne måten vil garantert bli fornøyd med bildene.

Portrett fotografering i studio.

Som studiofotograf gjør jeg mye forskjellige type fotograferinger. Det er mye barn og familiebilder, men det er også en stadig økende andel voksne som kommer for å få tatt profesjonelle studiobilder. Dette setter jeg stor pris på, og synes det er flott at det virker som mange nå er lei selfies tatt på en armlengdes avstand. Det er mange bruksområder for gode studiobilder. Portrettbilder til hjemmet men også til bruk i arbeidsliv og annet, mulighetene er mange. Noen trenger rene headshots til profilbilder eller jobbsøknader, mens andre igjen er ute etter noe kunstnerisk som gjør seg godt printet stort på en vegg.

Felles for all studiofotografering,  og portrettbilder er at du får så mye tid du ønsker til bildene. Du kan ta med deg forskjellige skift og jeg endrer gjerne på bakgrunnsfarger og valg av studioutstyr for å få de gode bildene. Når bildene er tatt kommer du tilbake for en kostnadsfri visningstime. Her kan du velge ut bilder du ønsker, og disse bildene vil jeg jobbe med etterbehandling på. Det går faktisk mer tid på redigering av bildene enn fotograferingen. Det er med andre ord ingen grunn til bekymring over at du ikke får brukt filtere som i selfies. Bildene blir retusjert og etterbehandlet etter dine ønsker.

Hvis du ønsker portrettbilder men ikke ønsker å reise er det også mulig for meg å komme til deg for fotografering. Bildene kan selvfølgelig tas utendørs, men jeg har også fraktbart utstyr for studio som gjør at jeg kan ta bilder du ville trodd var tatt i studio hjemme hos deg. Studio-bakgrunner og belysning har jeg plass til i bilen. Hvis du ønsker å høre mer om mulighetene se enten hjemmeside eller ta kontakt med meg på mail eller telefon.

Headshot fotografering i studio.

Her kan du lese mer om headshot fotografering til bedrift, jobb, sosiale medier og andre nettsteder som Tinder.
I dagens samfunn er det mange behov for gode headshots. På sosiale medier er profilbildet det første andre brukere ser av deg. Ett godt førsteinntrykk er viktig. Når jeg fotograferer headshots bruker jeg tid på å finne den beste siden av ansiktet, og endrer belysningen til å matche deg best mulig. Hvordan du oppfattes i bildet er også viktig. Dette er ofte vanskelig å bedømme på bilder av seg selv. Man blir litt blind når det gjelder egen person. Målet er å vise deg i godt lys hvor også ansiktsutrykk er innbydende. Hvis resultatet er ett bilde hvor du ser selvsikker ut, uten å være overlegen, og dermed ser ut som en person man ville ønsket en samtale med, er mye gjort. Headshot-fotografer kaller dette å være «approachable».

På headshot fotografering er du alene om å bli tatt bilder av slik at det blir god tid til lys og utrykk. Fotograferingen er ganske lik det som gjøres under portrettbilder men fokus ligger på tettere «crop» og ansiktet, slik profilbilder gjerne brukes. Det er selvfølgelig ikke noe i veien med å ta med noen helfigur-bilder når du er her, men fokus ligger på ansiktet.

Skaff deg noen gode profilbilder. Dette er en god investering uavhengig av hva det skal brukes til. Fra arbeidsliv til sjekkearena og andre sosiale medier. Vis deg frem fra din beste side!

Babybilder i studio.

Denne tiden går så utrolig fort, og blir etterhvert ett vagt minne. Dette er også bilder som kan pryde veggen i hjemmet mange år fremover. Pass på å få tatt disse viktige bildene før barnet blir for stort.

Babybilder kan tas i perioden 1-9 måneder etter fødsel. Alle barn har forskjellig utvikling, du vil få forskjellige utrykk avhengig av hvilken tid i perioden du gjør fotograferingen. I de første månedene vil det bli liggebilder da barnet ikke er sterkt nok til å sitte selv. I denne perioden blir det ofte best og fokusere mer på babyen alene i bildene. I de siste månedene vil barnet kunne sitte selv og du kan få sittebilder. Du som kunde oppfordres til å tenke over hva du foretrekker slik at du kommer i riktig periode. Hvis barnet har eldre søsken kan det være lettere å fotografere de samlet hvis barnet kan sitte. Det er med andre ord ok å ha med søsken, eller om dere som foreldre vil være med i noen av bildene.

I studioet har jeg forskjellige farger på bakgrunn, dere velger hvilken look dere ønsker. Ofte skifter jeg også bakgrunnsfarge under fotograferingen for å få mer variasjon i bildene. Det finnes rekvisitter i studioet som kan brukes i bildene. Dere som kunde oppfordres til å ta med egne ting også. Har dere leker, bamser eller større ting som lekebiler eller annet, ta det med. Vi tar oss god tid til bildene, det er garantert babyen eller dere foreldre som blir lei fotograferingen først.

Av bekleding kan dere ta med forskjellige skift. Luer, hårbånd og annet som lett kan skiftes på vil gi enda mer variasjon, og er fint hvis dere har med.

Bryllupsbilder i studio.

Som fulltids bryllups, -og studiofotograf utgjør bryllupsfotografering en stor del av mitt arbeid gjennom året. De aller fleste av disse bildene blir tatt i vanlig bryllupsfotografering i helgene. Hvis dere ønsker å få tatt kun selve bryllupsbildene i studio er dette mulig hos meg. Fordelen er at det kan avtales en annen dag enn bryllupsdagen for fotografering. I noen tilfeller kan det kanskje også være mulig for de som gifter seg på tinghuset i ukedagene å komme til studiofotografering i etterkant samme dag.

I de vanlige bryllups-pakkene som tilbys for fotografering på bryllupsdag i helgene er bildefilene inkludert i pakkeprisen. Dette gjelder ikke for bryllupsbilder i studio, dette regnes som de andre fotopakkene i studio.  Pakkene for bryllupsfotografering utendørs/helg er mye mer tidkrevende med forberedelser, befaring, fotografering og etterbehandling. Derfor skilles det på dette.

Ønsker du å lese mer om de komplette bryllupspakkene utendørs finner du dette her.

Husk at det også er mulig å bestille ukedags-bryllupsfotografering utendørs med bildefiler inkludert. Dette kan du lese mer om i linken over. Hvis det ønskes større variasjon i bilder, mer tid til fotografering, forlovere og familie med i bildene,  og i tillegg bildefilene inkludert er det pakke nr. 5 som er ett godt alternativ til bryllupsbilder i studio.

Med bryllupsbilder i studio kan det velges forskjellige bakgrunnsfarger, og disse kan godt byttes på underveis i fotograferingen hvis dere ønsker. Hvis det ikke er anskaffet tradisjonell bryllupskjole så kom i klær som matcher hverandre. Det blir aller best med en dress og kjole.

Dere får så mye tid dere ønsker til bildene i studioet. Pakken dekker to personer. Hvis paret har barn kan disse være med på noen av bildene, men fokus ligger på bryllupsbildene med paret. Hvis det ønskes familie eller forlovere i bildene kan dette avtales mot tillegg.

Gravidbilder i studio.

Her har du mulighet til å velge forskjellige bakgrunnsfarger og annen look på bildene. Du velger selv om du ønsker bilder i helfigur eller en kombinasjon av dette og detaljbilder med nærmere fokus på mage.
Gravidbilder kan tas på flere måter. Det oppfordres til at du har med noen forskjellige skift for variasjon i bildene.  Hvis du ønsker å vise formene ved bruk av klær kan det være fint å ha en kjole eller annen bekledning med stretch som følger kroppen. Det er også en mulighet å bruke klær med delvis gjennomsiktig stoff eller tildekning med slør. Et annet valg er kreativ lyssetting i studioet slik at du kan velge å være mer avkledd men skjule deler av kroppen med skygge, og samtidig lyssette områdene du ønsker fokus på. Ved det siste valget må bakgrunnsfargen i studioet være sort slik at deler av kroppen kan skjules med skygge.

Tips for klær å ha med er:  Gravidklær som fremhever magen, kjole/genser med stretch, undetøysett med hipser/truse og matchende bh, sjal, klær med mulighet til å kneppe opp foran. Har du andre ønsker for klær eller rekvisitter så ta det med! Ha gjerne med partner i studioet, dere kan bli fotografert sammen hvis ønskelig.

Konfirmant fotografering i studio.

Her er det mulig å bestille studiofotografering av konfirmanten din. I praksis er dette samme type fotografering som portrettbilder i studio. I konfirmant fotografering har vi god tid og farger på bakgrunn og annet kan skiftes underveis  for stor variasjon på bildene.

Lokasjonen for studioet er landlig, og rett over gaten er det en stort jorde som tilhører eiendommen. Her kan vi også ta noen bilder utendørs samtidig som dere kommer for studiobilder hvis dere ønsker dette. Jeg tar ikke noe ekstra for betalt for dette da dere allerede har kommet til min adresse. Her har dere med andre ord mulighet for varierte bilder både inne og ute for en lav pris. Dere kjøper kun bildene dere liker i etterkant, så dere får en oversiktlig pris på fotograferingen.

Dere har valget på å kjøpe ferdig redigerte digitale bildefiler i full oppløsning, eller fotoforstørrelser direkte fra studioet.

Større grupper i studio.

Det er mulig å booke tid til større grupper for fotografering. Dette er en fotografering som også kan tas utendørs med godt resultat hvis årstid og vær tillater. Prisen på selve fotograferingen er høyere da veldig mange kun ønsker ett stk ferdig levert bilde etter en fotografering. Det går med mye tid til koordinering av en så stor gruppe, og selv få bilder kan gi mye etterbehandling. Det ikke er alltid alle tar seg godt ut samtidig i samme fotografi. Dette løses med ekstra mange bilder fra samme oppsett, men også i etterbehandling med «head-swap» i noen tilfeller. Det er også begrensninger på hvor mange personer studieplassen tar innendørs, i noen tilfeller må bildene tas ute.

Hvis det er mer praktisk at jeg kommer ut til dere hvis dere f.eks er samlet på en adresse for fest eller feiring så går dette fint. Det kan være ett tillegg for reisevei men dette avtaler vi når du tar kontakt.

Hvis det er en mindre familie dere ønsker fotografert, se på familie-fotografering i stedet. Større grupper er for mange personer.

Fotografering utendørs på lokasjon etter avtale eller hjemme hos kunde.

All fotograferingen som tilbys i studioet kan også gjøres hjemme hos kunde eller på avtalt lokasjon. Ønsker du at jeg har med studio-bakgrunn og belysning ut til deg så lar dette seg gjøre. Det er med andre ord mulig å få tatt alle type bilder som tilbys i studio hjemme hos deg, eller på lokasjon etter avtale. Denne pakken er også fin å bruke til familie, konfirmasjonsbilder og annen type fotografering.

Tidsbruken i denne pakken er tilsvarende det som ville vært i studio. Ønsker du mer tid ordner vi dette etter avtale. Det kan være noen restriksjoner på reisevei.

Annen fotografering.

Hvis du ikke finner den type fotografering du ønsker i de andre gruppene så er det fortsatt mulig å booke annen fotografering. Dette kan f. eks være budoire- fotografering. I slike tilfeller vil kanskje fotograferingen foregå på annet sted enn i studio slik at prisen avtales for ditt oppdrag.

Med andre ord, ta kontakt for alle type oppdrag.


Fotograf Jørn Beheim, Gamle Kongevei 20 B, 3074 Sande i Vestfold, Telefon 90505001, jorn.beheim@gmail.com, Copyright @ 2019