Home »
Studio

Studio

Studiobilder av baby, her er bildet tatt med kurv

Her finner du informasjon om de forskjellige typene studiofotografering

Studiofotografering med visningstime

Fra kr: 990,- inkl. mva

Prisen dekker fotograferingen i studio, og visningsalbum på hjemmesiden hvor du kan velge ut bilder du ønsker å kjøpe.

Kjøp av forstørrelser på fotopapir, eller digitale bildefiler kommer i tillegg, men det er ingen kjøpeplikt. Det er det satt av nok tid til å få tatt alle bildene dere måtte ønske, tid til klesskift og alt som følger med på fotograferingen. Når fotoshooten bookes, avtales det en dato for å få tatt bildene i studioet.

Hvem er studiofotografering egnet for?

Hvis du ønsker lavest mulig pris på fotograferingen, og enkel visning av bildene er dette det beste valget. Dette er også flott hvis du ønsker rådgivning angående etterbehandling. Du får råd basert på hva slags ønsker du har for det endelige produktet levert digitalt, eller på fotopapir.


Mer informasjon og priser


Hvorfor må man betale for å kjøpe bilder etter fotografering?

Fotograf med hund i studio, Drammen

Det hadde ikke vært mulig å leve av grunnprisen på fotograferingen alene hvis dette var eneste inntekt for en fotograf. Kunders ønsker og behov for det ferdige leverte sluttproduktet er forskjellig. Diffrensiering av prislisten er en god måte å gjøre at du som kunde kun betaler for det som er viktig for deg.

Fordelen for deg er at du betaler en lav sum for selve fotoshooten og kun betaler ekstra for det du har behov for (og kun hvis du virkelig liker bildene). Det er ingen forpliktelse til å bestille noe ekstra. Du får også se bildene før du trenger å bestemme deg.

Ved kjøp av digitale filer i full oppløsning, er også retusjering, og bildeforbedringer inkludert i prisen. Bildene er ikke ferdige rett ut av kameraet som mange tror. Etterbehandling er utrolig viktig for sluttresultatet, og dette tar mye tid for hvert eneste bilde.

Etterbehandlingen av bildene tar faktisk mye lenger tid enn selve fotoshooten.

Arbeidsoppgavene og tidsbruken til en fotograf består av langt mer enn å trykke på knappen under fotograferingen. Jeg tror mange hadde blitt overrasket over hvor mange timer det går med totalt. Fotoshoot, importering, sortering, utvikling av album, etterbehandling, retusjering, produksjon av forstørrelser, kutting av forstørrelser, pakking og post-behandling. Alt dette tar tid. Legger også til at du får bildene dine tatt med fotoutstyr i hundretusen kroners klassen, og at dette utstyret blir byttet til siste modeller med jevne mellomrom. Min påstand er at fotografer generelt tar en lavere timepris på arbeidskraften sin enn vanlige bransjer som elektrikere, rørleggere, snekkere osv.

Mer informasjon og priser


Hvor mange personer dekker en standard fotoshoot?

Portrettbilder i studio

Du kan ta med deg den nærmeste familien din, eller du kan komme alene.

Du får god tid

Vi tar oss god tid til å ta bilder av forskjellige sammensetninger, skift av klær osv. Til familie-fotografering er det vanligvis avtalt en fast bakgrunnsfarge og bildene blir tatt på denne. Dere kommer aldri til å føle at jeg ikke vil ta flere bilder. Så lenge det er variasjon i bildene, og dere eller barna ikke har gått lei, fortsetter jeg å ta bilder.

Fordelen med å komme alene er at jeg får langt bedre tid til deg. Har du ønsker om flotte portrettbilder, gravidbilder, nyfødt-bilder, babybilder, budoire-bilder, profesjonelle bilder til arbeidsliv eller lignende så er dette måten å gjøre det på. I stedet for et fast lysoppsett, eller en fast bakgrunn, så flytter jeg rundt på dette for å få mest mulig ut av ditt ansikt og kroppsform. Du trenger med andre ord ikke tenke at du kunne fått mer for pengene hvis det hadde vært flere personer. Kommer du alene får du all fokus, og antall bilder tatt totalt ender opp ganske likt. Dvs flere muligheter for å få tatt de virkelige gode bildene du ønsker og håper på!


Mer informasjon og priser


Hva er forskjellen på lavoppløste og høyoppløste digitale bilder?

Flotte nyfødt-bilder i studio. Fotostudio i drammen

Lavoppløste filer fungerer godt på sosiale medier og internett.

Filstørrelsene er mindre, så bildene egner seg for webvisning over bredbåndslinjer, eller sending på epost. Dataskjermene, nettbrett og telefonene vi bruker i dag er skarpe men disse skjermene trenger ikke like høy oppløsning som en fotoutskrift for å se bra ut. Når du surfer rundt på internett er de fleste bildene du ser i en oppløsning rundt 600-1200 pixler. Dette er som regel nok for å vise bildene skarpt på en skjerm.

Når trenger du mer oppløsning enn dette?

Med en gang du skal lage en fotoforstørrelse eller annet fysisk produkt trengs det høy oppløsning på bildefilen. En fotoforstørrelse bruker langt flere punkter for å tegne opp ett bilde enn en dataskjerm. Jo større print du ønsker, desto viktigere blir det at bildefilen er tilstrekkelig høyoppløst. Sender du inn et lavoppløst bilde til et trykkeri, mottar du et kornete og uklart bilde tilbake. Her er det mange som ikke forstår helt hva som skjer. Jo flere piksler bildefilen har, jo større kan du forstørre bildet med godt resultat!

Det er også en annen stor fordel med digitale filer i høy oppløsning. Dette er muligheten til å zoome inn i bildet for å kikke nærmere på små detaljer. Du kan utvide/zoome og dermed kikke langt inn i bildet på detaljer du knapt kunne sett i et lavoppløst bilde.

Når du først tar deg tiden til å gå til en fotograf anbefaler jeg på det sterkeste å skaffe deg digitale filer av noen av de viktigste bildene i full oppløsning. Sikrer du deg filene du liker aller best av familie og andre minner, kommer du til å takke deg selv på ett senere tidspunkt. Det kommer en tid hvor disse filene kan være den eneste mulighet for å påminne deg og nye generasjoner om hva som var. Dette er dokumentasjon som har uvurdelig verdi! Legg til muligheten for å lage store fotoforstørrelser i høy kvalitet, mange år inn i fremtiden, en digital fil falmer ikke.

NB! Ikke alle kameraer har like god oppløsing. Jeg bruker full-frame kameraer med oppløsning på 30-50 megapiksler. Disse er blant de aller høyest oppløste DSLR-kameraene på markedet i dag. Dette gir høy filkvalitet.


Mer informasjon og priserKontaktskjema

Ring telefon 90 50 50 01 eller fyll ut dette skjemaet, du får raskt svar.* Betaling for fotoshooten blir fakturert ved bestilling av time. Eventuelle utkjøp av digitale filer eller fotoforstørrelser blir fakturert i etterkant etter avtale.

* Som fotograf er bildene jeg tar min beste markedsføring, flotte bilder tatt på fotoshoot kan bli brukt på fotografens hjemmesider og markedsføring om ikke annet er avtalt.


Fotograf Jørn Beheim, Gamle Kongevei 20 B, 3074 Sande i Vestfold, Telefon 90505001, jorn.beheim@gmail.com, Copyright @ 2022