Home »
Til brudeparet

Til brudeparet

Bryllupsbilder med følelser

På denne siden vil det bli lagt til artikler rundt bryllup, både det som tilbys hos meg og annet av relevanse. Denne delen av hjemmesiden vil bli sporadisk oppdatert.

Siden vil ha mer generell informasjon, f.eks gode steder å holde bryllup, veteranbil-leie og mye rundt en bryllupsdag. Noe vil selvfølgelig gå på fotografering, og innhold i pakkene som jeg tilbyr. Håper informasjonen og artiklene her på sikt vil være ett sted for inspirasjon etterhvert som det kommer mer innhold.Tidspunkt oppstart for dagen i de forskjellige pakkene.

Alle pakkene på hjemmesiden har informasjon om når de avsluttes, men det står ingen klokkeslett for når fotograferingen starter.

Grunnen til dette er at alle bryllupsdagene er forskjellige. Vielsen kan være tidlig eller sen, kjøring mellom brud, brudgom, kirke og festlokalet er ulik i alle bryllup. Det ville derfor ikke fungert veldig godt å ha ett fast tidspunkt for start på pakken.

Pakke med start ved kirken

På pakken med Vielse og portretter (4) er det enkelt å beregne. Jeg kommer til å være ved kirken rundt 30 minutter før vielsen starter for å ha litt buffer på tid. Er det en ny og ukjent kirke (sjelden) kommer jeg til å være i området enda tidligere for å finne gode steder for portretter i nærheten. Ofte snakker jeg med presten og hører om det er spesielle hensyn som skal tas i kirken. Etter dette tar jeg gjerne brudgom & forlover med ut og tar portretter der. De siste 10 minuttene bruker jeg ofte til å vente på bruden ved kirketrappa. Er det praktisk mulig er det fint å få med noen bilder når bruden ankommer med forlover.

Pakker med inkludert fotografering av forberedelser

Forberedelser er inkludert i pakkene 1-3. Her er tidspunkt for oppstart litt forskjellig da jeg prøver å få med meg både brud og brudgoms forberedelser. Jeg liker å få med påkledning av brudgom, og bilder i dress før jeg reiser videre til bruden. Stort sett går det veldig fint å få med begge to før vielsen. I noen sjeldne tilfeller har reisevei fra stedet brudgom befinner seg en lite praktisk kjørerute i forhold til bruden, og kirken. Da løser vi dette med å komme litt tidligere til kirken og ta bildene av brudgom der.

Planleggingsmøtet

På planleggingsmøtet finner vi ut av tidene basert på det som ikke kan flyttes. For å finne tidspunkt for start på dagen tar vi utgangspunkt i klokkeslettet for vielsen og regner oss bakover.

Eksempel:
Hvis vielsen er klokken 13 og det tar 15 minutter fra frisørsalongen til kirken må jeg reise fra frisørsalongen klokken 12:15 for å ha 30 minutter buffer når jeg ankommer kirken. Jeg ønsker minimum en time med bruden så jeg kommer da til frisørsalongen senest klokken 11:15. Hvis reiseveien til brudgom også er 15 minutter så må jeg reise fra han klokken 11. Og jeg ønsker 40 minutter med fotografering der som gjør at jeg må ankomme brudgom klokken 10:20. I dette tilfellet ville jeg sagt til brudgom at jeg kommer ca klokken 10 for å unngå stress.

Har jeg reisevei på 1 time fra meg til brudgom må jeg gjerne legge til 30 minutter kjøretid for eventuelle trafikale problemer. Lengre avstand, mer buffer.

Jeg starter bilturen hjemmefra klokken 0830 denne lørdagen med vielse klokken 13. Og nå begynner du kanskje sakte men sikkert forstå hvor rimelig priset en bryllupsfotograf faktisk er!


Hva skjer med alle utgiftene til bil, bomring og parkering?

De utgiftene ser du aldri da jeg har valgt gjøre prisingen av pakkene veldig enkelt å forstå.

Sist jeg fotograferte på Akershus Festning, og sto noen timer i nærmeste p-hus kostet det mange hundre kroner. Denne regningen, og alle de andre samme dag er inkludert i pakkeprisen. Pakkeprisen inneholder også 25% påslag til staten.

NB! Jeg regulerer stort sett avstand til lokasjoner for bryllup med hva jeg takker ja til av oppdrag. Hvis jeg tar på ett oppdrag med ekstra stor distanse vil det være tillegg for kostnadene. Da blir det avtalt ett fast påslag eventuelt. Hører du ingenting om dette ved booking er alt inkludert i prisen. Enkelt å forstå med andre ord!Litt mer utfyllende informasjon rundt tidspunkt for når fotograferingen er ferdig på de forskjellige pakkene for bryllup.

For bryllup i helger tilbys det fire pakker med forskjellig varighet og innhold. Jeg har prøvd å være så tydelig som mulig om hva som er inkludert i alle pakkene i prislisten.

Pakke 1 & 2: Inkluderer bilder fra feststed.
Pakke 3 & 4: Inkluderer ikke bilder fra feststed.

Men ser i noen tilfeller det allikevel kan bli spørsmål om hva som er inkludert. Dette gjelder pakkene som ikke har dekning fra feststed, men samtidig har vielse på samme sted festen holdes.

Informasjonen på pakkene 3 & 4 er at portrettene tas annet sted enn festlokalet, og at fotograferingen avsluttes når portrettene er ferdig. Brudeparet reiser da videre til mottagelsen på festlokalet.

Men hva skjer hvis vielsen er på samme sted som fest?

Bare for å være klar så har ikke jeg noe i mot festlokalet i seg selv. Grunnen til at jeg bruker klar ordlyd rundt fotografering på festlokalet er at pakke 3 & 4 er priset for fotografering av vielse + portretter (+forberedelser i pakke 3). Dvs at det ikke er inkludert gruppebilder av gjestene, og alt annet som normalt ville skjedd på lokasjonen for festlokalet.

Den veldig hektiske perioden som kommer når man dukker opp i mottagelsen med alle gjestene er kun inkludert i pakke 1 & 2.
Dette er ett veldig kritisk skille på arbeidsmengde. Fra jeg dukker opp på festlokalet går kameraet varmt. Masse mennesker, gruppebilder som skal tas, og mye som skjer samtidig. Den første timen i mottagelsen gir ekstremt mye merarbeid i etterkant.

Problemstillingen

Jeg har akkurat svart på en forespørsel om booking av en kortere pakke i ett slikt tilfelle. Kunde ønsker fotografering av mange gruppebilder med gjester i forskjellige kombinasjoner på festlokalet, hvor vielsen også blir arrangert.

Har lagt ved svaret her, det er garantert ikke siste gangen jeg får spørsmål rundt dette:
--------------

--------------

Åpenhet rundt innhold

Jeg har forståelse for de som tenker at dette gjør sikkert fotografen siden han allerede er der. Men arbeidsmengden dette medfører er så stor at pakken faktisk må oppgraderes hvis dette skal inkluderes i fotograferingen. Kunden som kom med forespørselen har ikke gjort noe galt. Fin og høflig dialog. Lett å anta at dette er inkludert!

Dette spørsmålet gjelder garantert for andre også. Derfor viktig å forklare innholdet, og hvorfor det er slik. Da sparer vi tid, både du som mulig fremtidig kunde, og jeg som fotograf. Enklere å ta valg om booking når man vet hva som er inkludert, og hva som ikke er det.

Det går alltid fint å booke pakke 4 med vielse på lokasjonen. Så lenge det er forståelse for at innholdet i pakken dekker det som inkludert i utgangspunktet er alt i orden.

Portetter med foreldre, søsken og forlovere er alltid inkludert. Dette gjelder også i den enkleste pakken med Vielse & bryllupsbilder. Ofte tas bildene da ved kirken, eller på første lokasjon for portrettene.


Ønsker dere portretter i solnedgang eller med spesiell stemning?

Her kan dere lese om gode grunner til å velge å ta bryllupsportretter på en annen dag enn bryllupsdagen deres: Ønsker dere noe helt spesielt?

Bryllupsfotograf i Bodø og hele Norge

Kjærringøy utenfor Bodø. Fantastisk flott sted jeg besøkte i 2017. Festlokalet det samme som brukes i tv-programmet "Hver gang vi møtes" i dag.Kontaktskjema

Kontaktskjemaet er den beste måten for henvendelser. Der svarer jeg så raskt jeg har ledig tid og tilgang til kalender.


* På alle bilder tatt i bryllup følger filene i høyoppløst format med uten ekstra vederlag. Ingen overraskelser!

* Betaling forfaller i to deler (25% + 75%). Når bryllupsdatoen bookes sendes det ut en faktura på 25% av totalbeløpet. Dette låser kalenderen til dere denne datoen. Sluttfakturaen på 75% av beløpet forfaller rett i forkant av bryllupet. Fakturaen som sendes ut ved booking på 25% er ikke refunderbar ved kansellering av bryllup eller andre årsaker da nye kunder blir avvist på deres dato.

* Som bryllupsfotograf er bildene jeg tar min beste markedsføring, flotte bilder tatt av bryllupspar kan bli brukt på fotografens hjemmesider og markedsføring om ikke annet er avtalt.Fotograf Jørn Beheim, Gamle Kongevei 20 B, 3074 Sande i Vestfold, Telefon 90505001, jorn@jornbeheim.no, Copyright @ 2024