Home »
Bryllupsbilder tidsbruk

Bryllupsbilder og tidsbruk

For de aller fleste brudepar er fotograferingen på lokasjon de viktigste av bildene fra bryllupsdagen. Det er ofte disse bildene som avgjør hvilken bryllupsfotograf som blir valgt basert på fotografens bildegallerier. Dette er forståelig da bildene blir brukt til større forstørrelser i hjemmet, og det samme gjelder i fotoalbum og sosiale medier. Med andre ord det er disse bildene som vil bli mest sett etter bryllupet. Bildene bør prioriteres basert hvor varige og viktige de er. De fleste har ikke erfaring med fotografering og vet ikke hva som vil være fornuftig tidsbruk, dette lufter jeg noen tanker om her.

En dyktig fotograf klarer selvfølgelig å ta ett enkelt bilde på kort tid. Men det betyr ikke det samme som å si at du ikke bør sette av god tid til de viktigste bildene

Det er også en annen ting dere bør tenke på når dere setter opp tidsplanen for bryllupsdagen. Det er at alle de andre tingene som konkurrerer om tiden på en bryllupsdag som sminke, hår, ønske fra hovmester om tidspunkt for bordsetning osv er at alle disse tingene kun har varighet ut bryllupsdagen. Dagen etter bryllupet er det kun bildene som står igjen! Maten er spist og sminken er vasket bort, men bildene kommer til å være der for generasjoner som kommer.

Grunnen til at jeg ønsker god tid til disse bildene er at det vil gi dere ett langt større utvalg med bilder. I alle bryllup er det slik at brudeparet forelsker seg mer i noen bilder enn andre i utvalget. Har dere kun satt av en time til bryllupsbildene så rekker jeg selvfølgelig å ta noen gode bilder av dere, men dere vil gå glipp av utrolig mange alternative bilder som dere kanskje ville likt mye mer. Ofte tar det også litt tid fra fotograferingen starter til de beste bildene kommer da mange er spente og litt "stive" før det begynner å flyte skikkelig.

Når jeg starter fotograferingen begynner jeg ofte med de helt standard bildene med paret kikkende i kameraet, gjerne med brudebukett. Har jeg fått god tid så jobber vi videre med bilder i mer romantisk stil og dere blir veiledet for at det skal være stor variasjon. Dette gjelder også på bakgrunner i bildene, og vi kan godt reise til forskjellige lokasjoner for enda større utvalg med bilder. Dette betyr at dere vil nyte veldig godt av å sette av så mye tid dere kan til bildene.

En annen ting jeg kan nevne er at fotograferingen av bryllupsportretter ofte er den roligste og mest avslappede tiden på hele dagen for dere. Jeg har fotografert i mange bryllup over flere år og har aldri opplevd at det ikke har vært god stemning. Mange brudepar har satt stor pris på ett rolig avbrudd mellom vielse og fest, dette er tiden dere har mest for dere selv.


Fotograf Jørn Beheim, Gamle Kongevei 20 B, 3074 Sande i Vestfold, Telefon 90505001, jorn@jornbeheim.no, Copyright @ 2024