Home »
Priser »
Vanlig stilte spørsmål - FAQ

Vanlige stilte spørsmål - FAQ

Her finner du vanlige stilte spørsmål. Her finner du svar på de vanlige spørsmål rundt studiofotografering.

Kan vi komme flere personer enn den vanlige familien?

Stort sett går dette fint men det kommer an på antall personer totalt. Ta kontakt med eventuelle spørsmål ved booking.

Kan jeg se flere bilder før jeg bestemmer meg?

Ja, det kan du! I galleriene på hjemmesiden finner du flere bilder. Finn kategorien du ønsker under "Gallerier". Jeg leverer aldri andres bilder utover det som ligger i galleriene på hjemmesiden.

Hvorfor må man betale ekstra for å kjøpe bilder i full oppløsning etter studiofotografering?

Det hadde ikke vært mulig å leve av grunnprisen på fotograferingen alene hvis dette var eneste inntekt for en fotograf. Kunders ønsker og behov for det ferdige leverte sluttproduktet er forskjellig. Diffrensiering av prislisten er en god måte å gjøre at du som kunde kun betaler for det som er viktig for deg.

Fordelen for deg er at du betaler en lav sum for selve fotoshooten og kun betaler ekstra for det du har behov for (og kun hvis du virkelig liker bildene). Det er ingen forpliktelse til å bestille noe ekstra. Du får også se bildene før du trenger å bestemme deg.

Ved kjøp av digitale filer i full oppløsning er også retusjering og bildeforbedringer inkludert i prisen (det samme gjelder ved kjøp av større fotoforstørrelser). Bildene er ikke ferdige rett ut av kameraet som mange tror. Etterbehandling er utrolig viktig for sluttresultatet. Etterbehandlingen av bildene tar faktisk mye lenger tid enn selve fotoshooten.

Arbeidsoppgavene og tidsbruken til en fotograf består av langt mer enn å trykke på knappen under fotograferingen. Jeg tror mange hadde blitt overrasket over hvor mange timer det går med totalt. Fotoshoot, importering, sortering, utvikling av album, etterbehandling, retusjering, produksjon av forstørrelser, kutting av forstørreler, pakking og postbehandling. Alt dette tar tid. Legger også til at du får bildene dine tatt med fotoutstyr i hundretusen kroners klassen og at dette utstyret blir byttet til siste modeller med jevne mellomrom.

Hvor mange prøvebilder blir det etter fotograferingen?

Dette varierer noe, jeg prøver å holde det til rundt 50-70 bilder bilder i visningsalbumet. Det blir tatt mye flere bilder enn dette under fotograferingen men erfaringsmessig blir det for mye å gå igjennom med mer enn 100 bilder etter fotografering. Det blir rett og slett for vanskelig å velge ut bilder!

Hvor mange bilder er det vanlig å kjøpe i en visningstime?

Dette varierer for hver eneste kunde. I noen tilfeller kjøper en kunde kun ett bilde. Det kan være at de har fotografert søsken ved en fast alder, og kun trenger ett bilde som skal henge på veggen ved siden av sine søsken. Dette er selvfølgelig helt ok.

I snitt er det pakkene på 5, 10 eller 15 bilder de fleste velger. Stykkprisen blir rimeligere pr bilde jo flere man kjøper. Mange går for pakken med 10 ferdig redigerte bilder med retusjering og etterbehandling. 10 ferdige bilder er ett veldig godt utvalg. Da har du valgt favorittene dine og får disse etterbehandlet på en profesjonell måte.

Hvor finner jeg priser på digitale filer i full oppløsning?

Priser - Digitale bildefiler


Hvor finner jeg kontaktinformasjon til deg?

Du kan ringe telefon 90 50 50 01 eller se info her.


Hva er inkludert i prisen for studiofotografering?

Prisen dekker selve fotograferingen og en kostnadsfritt visningsalbum som brukes til bestilling.

NB! Det er ingen kjøpeplikt på bilder etter fotograferingen.

Priser - Digitale bildefiler

Hva bør vi ha med til fotograferingen?

Matchende klær, rekvisitter, flere skift, og godt humør.

Er det noen skjulte kostnader?

Nei! Her er det veldig oversiktlige priser. Summen du betaler for selve fotograferingen er eneste faste kostnad og blir fakturert ved booking. Bildene du eventuelt ønsker å kjøpe i etterkant kommer i tillegg, men prislisten er oversiktlig.

Er det noen kjøpeplikt etter fotografering?

Det er ingen kjøpeplikt på produkter eller bildefiler etter fotografering. Du betaler for selve fotografering, valg på eventuelle kjøp av bilder tar du i visningstime. Det er heller ingenting i veien med å gjøre fotograferingen nå, og avtale visningstime lenger frem i tid hvis det passer den økonomiske situasjonen bedre. Dette gir mulighet til å få gjort fotograferingen ved viktige tidspunkt!

Er det mulig å kombinere forskjellige studiopakker samme dag?

Ja, hvis pakkeprisen er tilsvarende så koster ikke dette noe mer. Hvis pris ikke er lik kan det også kombineres men dere faktureres for fotopakken med høyest pris. Dette vil si at dere f.eks kan ta familiebilder og nyfødtbilder samtidig uten å betale noe ekstra for dette.

Er det mulig å få med alle bildene fra visningstimen?

Nei, jeg ønsker å holde en profesjonell kvalitet på bildene som går ut av studioet, og dette krever at hvert bilde blir etterbehandlet og retusjert på en ordentlig måte. Dette er tidkrevende arbeid så det bør fokuseres på favorittbildene du ønsker. Spørsmålet mitt: Hva skal man med 50-70 uferdige bilder? Det er helt klart bedre med noen skikkelig gjennomførte bilder som kan pryde veggen i hjemmet ditt, enn mange uferdige bildefiler. Av alle bildene i visningstimen er det alltid noen du liker bedre enn de andre, det er disse vi fokuserer på og jobber videre med.

Er det mulig å bestille gavekort til fotografering?

Ja, det er helt problemfritt. Du kan kjøpe gavekort på sum tilsvarende selve fotograferingen eller du kan velge høyere beløp hvis du ønsker å gi ekstra til kjøp av produkter eller digitale filer. Summen på gavekortet blir regnet som penger her i studioet så de kan brukes fritt som mottageren ønsker.

Generell informasjon om studiofotografering

Hvordan enklest booke fotografering?


* Betaling for fotoshooten blir fakturert ved bestilling av time. Eventuelle utkjøp av digitale filer eller fotoforstørrelser blir fakturert i etterkant etter avtale.

* Som fotograf er bildene jeg tar min beste markedsføring, flotte bilder tatt på fotoshoot kan bli brukt på fotografens hjemmesider og markedsføring om ikke annet er avtalt.


Fotograf Jørn Beheim, Gamle Kongevei 20 B, 3074 Sande i Vestfold, Telefon 90505001, jorn@jornbeheim.no, Copyright @ 2024